Festiwal Wina i Serów!
Kolejna cykliczna impreza w Blue City – Festiwal Wina i Serów w marcu zagości pod fontanną w dniach od 23 do 25 marca. Jak zwykle przyciągnie nie tylko smakoszy francuskiej i włoskiej kuchni, ale też zainteresuje amatorów wczesnego wiosennego piknikowania.
Wino plus ser to proste, smakowite, ale i eleganckie połączenie, które pasuje nie tylko na wieczorną kolację, ale też na niezobowiązujące spotkanie z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. A słoneczne dni marca zachęcają do wyjazdów za miasto i piknikowania. Podczas Festiwalu Wina i Serów można kupić nie tylko produkty najwyższej jakości, ale też zasięgnąć rady ekspertów w kwestii łączenia odpowiednich gatunków. Do tego, kto będzie chciał poczynić większe zapasy, może liczyć na atrakcyjne zniżki. A będzie wśród czego wybierać! W ofercie m.in. najlepsze węgierskie tokaje, wspaniałe beczkowe wina z serca Hiszpanii, francuskie szampany i rześkie prosecco, ale też doskonałe wina z Nowego Świata. Plus sery z Toskanii i Austrii, polskie oscypki i bryndza oraz oliwy toczone z owoców rodzących się wśród najlepszych włoskich winnic.
(Lokalizacja: poziom „-1”, Czas: 23-25 marca 2012 r.)