Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City

„Wspieramy polski smak” – to hasło a także inicjatywa promowania tradycyjnych produktów wytwarzanych niegdyś przez naszych przodków. Projekt powstał z inicjatywy grupy producentów bez wsparcia finansowego ze strony władz. Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City czynnie włącza się w tę szczytną działalność. W lutym oferuje najwyższej jakości polskie wyroby gastronomiczne w dniach 25-27 lutego. Jarmarki, bazary, targowiska z żywnością produkowaną tradycyjnymi metodami są dzisiaj atrakcjami wielu europejskich stolic. Nie inaczej jest w Warszawie. Atrium pod fontanną cyklicznie gości Jarmark Produktów Regionalnych, oferujący zakup najsmaczniejszych wyrobów wytwarzanych przez
rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady produkcyjne w całym kraju. Uczestnikami imprezy są wybrani producenci, wyróżniani i nagradzani przez Ministerstwo Rolnictwa, Polska Izbę Produktów Regionalnych i władze samorządowe. Jarmark ściąga do Blue City rzesze klientów zafascynowanych
doskonałą jakością i niepowtarzalnym smakiem polskich specjałów. W lutym „wspieramy polski smak” taki jak np. swojskie kromki chleba ze smalcem i przepysznymi ogórkami kiszonymi, wyborny pasztet, wędzoną kiełbasę i złocisty płynny miód. Palce lizać!

Comments are closed.