Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City!

W marcu Jarmark Produktów Regionalnych, największe cykliczne targowisko, zagości w weekend od 20 do 21 marca. W jednym miejscu będzie można zaopatrzyć się zarówno w przepyszne polskie jadło, jak i niepowtarzalne wyroby rękodzielnicze.

Sztuka kulinarna jest jedną z najbardziej żywotnych form kultury, związana jest z nią organicznie a to z tej przyczyny, że człowiek, aby żyć, musi jeść. W chwili, kiedy ujarzmił on ogień, narodziła się najbardziej prymitywna kuchnia, czyli ognisko, do którego nasi przodkowie wrzucali pierwsze kawały mięsa, a na rozgrzanych kamieniach piekli pierwsze podpłomyki.

Dzisiaj smażymy, podgrzewamy, pieczemy, dusimy na setkach różnorakich patelni, garnków i coraz wymyślniejszych urządzeniach do grillowania. Blue City co miesiąc dostarcza swoim klientom i prezentuje gamę regionalnych i lokalnych produktów, które wytwarzane są od lat według historycznych już receptur. Uczestniczący w Jarmarku artyści i twórcy swoimi produktami wzbogacają ofertę regionalną centrum.

Comments are closed.